Parlementaire tussenkomsten

AA
Op vaardigheden gerichte beleidsmaatregelen voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid | stemverklaring

Dit verslag benadrukt hoe belangrijk het is in te zetten op de vaardigheden van jongeren in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. Uiteraard is dit van groot belang, maar het is geen wondermiddel. We zullen de jeugdwerkloosheid niet oplossen met alleen maar in te zetten op vaardigheden.

Groene amendementen zorgden ervoor dat dit verslag nu ook focust op het probleem van structurele werkloosheid. We moeten het aanbod van kwalitatieve jobs doen toenemen en structurele en duurzame werkgelegenheid creëren, voor iedereen.

Onderwijs dient niet alleen om jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, maar is ook erg belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Dat kan dan ook leiden tot het vinden van een gepaste job. Elke jongere is verschillend. Daar moet bij het aanleren van vaardigheden rekening mee worden gehouden.

Sociale actoren moeten gesteund worden in het geven van trainingen en jobcreatie. We moeten durven investeren in sectoren met toekomst, zeer zeker in schone technologie en groene jobs. En we moeten jonge starters en KMO's een duwtje in de rug geven, zodat ze eigen initiatieven kunnen ontwikkelen.

Ook inzetten op gelijke kansen is belangrijk, zeer zeker ook voor mensen met beperkingen. Omdat iedereen zijn of haar vaardigheden ten volle moet kunnen ontwikkelen, stemde ik voor.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?