Parlementaire tussenkomsten

AA
Programma Hercules III en de bescherming van de financiële belangen van de EU - debat

Voorzitter, collega's, meneer de commissaris, ik denk dat onze hoofdonderhandelaar, mevrouw Macovei, tijdens de onderhandelingen, met de ervaring die we in Hercules I en II hebben opgedaan, ervoor gezorgd heeft dat het Hercules III-programma nog wordt aangescherpt inzake de operationele doelstellingen.

De kern is eigenlijk vrij duidelijk: 1) meer transnationale en multidisciplinaire samenwerking, 2) meer uitwisseling van informatie, ervaringen en personeel, 3) betere ondersteuning van de douanediensten, 4) betere ondersteuning van de politiediensten en het Openbaar Ministerie, zowel technisch als operationeel.

We zijn het met z'n allen eens dat Hercules-programma van ontzettend groot belang is in de strijd om het geld van de belastingsbetaler te beschermen tegen gesjoemel en fraude. En in de strijd tegen de smokkel en de namaak van sigaretten speelt het een cruciale rol, speelt het een doorslaggevende rol. Daarom roep ik iedereen op om dit programma, om de tekst van mevrouw Macovei, overeengekomen met de Raad, morgen met een grote meerderheid goed te keuren.

Meer info

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?