Parlementaire tussenkomsten

AA
Jaarverslag 2012 van de Europese Investeringsbank - debat
Voorzitter, collega’s, mevrouw de commissaris, meneer Hoyer, ik ben erg tevreden met dit verslag van de heer Marinescu. Het biedt een goed overzicht van wat het Europees Parlement van de Europese Investeringsbank verlangt.

Twee zaken. Klimaat- en energiebeleid. Ik denk dat wij heel duidelijk zeggen dat er meer inspanningen geleverd moeten richting duurzame energieprojecten. Ik denk dat de balans ook duidelijker moet doorslaan naar hernieuwbare-energieprojecten. Ook moet slimme-energie-infrastructuur een grotere rol krijgen. Tegen 2015 moet men met een nieuwer plan te komen, een sterker plan, ook wat betreft de middelen, die zullen worden ingezet voor klimaat en energie. Meneer Hoyer, bent u ertoe bereid u zich daarvoor te engageren?

Transparantie en witwasbeleid. Ik denk dat er een hele reeks positieve zaken staan in dit verslag. Vooral dat er niet moet samengewerkt worden met bedrijven die duidelijk een slechte naam hebben op het gebied van transparantie, fraude, corruptie. Dat er niet moet worden samengewerkt als er gewerkt wordt in belastingparadijzen.

Ten slotte nog één ding, meneer Hoyer. Mag ik u vragen eens te reageren op die Nigeriaanse fraudezaak, die ook in het Britse Lagerhuis is aangekaart door mijn collega Caroline Lucas, waarover de Britse ombudsman zeer duidelijk zegt dat de Britse dienst van ontwikkelingssamenwerking zwaar in de fout is gegaan. Er zijn miljoenen verloren gegaan. Wilt u daar vandaag op reageren, meneer Hoyer?

Meer info

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?