Persberichten

AA
Jeleva trekt zich terug als Commissaris

Nadat gisterenavond en deze ochtend duidelijk werd dat kandidaat-commissaris Jeleva geen meerderheid zou halen in de parlementaire commissie ontwikkelingssamenwerking, heeft zij zich teruggetrokken als kandidaat voor de post Humanitaire Hulp.

Europarlementslid Bart Staes was vorige week dinsdag aanwezig op haar hoorzitting en stelde haar ook vragen over de humanitaire situatie in Gaza. "Jeleva was echt heel erg zwak en kon niet antwoorden op vrij eenvoudige vragen. Over Gaza zei ze niks zinnigs maar ook over de situatie in de Democratische Republiek Congo bleef het oorverdovend stil", aldus Bart Staes. Deze kandidaat werd gebuisd en dus is haar terugtrekking een logische keuze en verstandig.

De EVP reageerde ondertussen bij monde van haar voorzitter Daul vrij bitter. Hij spreekt van een lastercampagne t.a.v. Jeleva. Bart Staes: "Dat verbaast mij enorm. Opeens trekt de EPP fel van leer, zelfs over een kandidaat die nog gehoord moest worden zoals de Griekse Damanaki. Kroes deugt niet, Ashton niet, het ging maar door. De EVP overschreeuwt zich. Het lijkt mij verstandiger dat de Christen-Democraten aan enige zelfreflectie doen."

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?