Persberichten

AA
Groen! is ontzettend blij met 20 weken zwangerschapsverlof

Het EP stemde vandaag voor 20 weken betaald zwangerschapsverlof en 2 weken vaderschapsverlof. Europees Parlementslid Bart Staes (Groen!) is zeer tevreden met het voorstel: "Met dit besluit sturen we een sterk signaal uit, met name dat vaders even belangrijk zijn voor het kind als moeders met kinderen voor de arbeidsmarkt."

De stemming was nipt en zeer verwarrend door de vele amendementen. De meningen waren vooraf dan ook grondig verdeeld. Alleszins stemde het EP voor 20 weken volledig betaald zwangerschapsverlof en bijkomend 2 weken verlof voor vaders, eveneens betaald.
Staes: "Dit is een flinke vooruitgang op de huidige situatie en brengt weer wat evenwicht in de balans tussen werk en privé. In België zouden vrouwen dus 5 weken meer zwangerschapsverlof kunnen krijgen."

De bal ligt nu in het kamp van de lidstaten.
Staes: "Ik vraag de Raad van Ministers om het duidelijke signaal van het EP ernstig te nemen en zwangere vrouwen met dit wetsvoorstel beter te beschermen. Het is een mooie gelegenheid om werk te maken van een grotere gendergelijkheid en participatie op de arbeidsmarkt en er voor te zorgen dat ouders langere tijd met hun pasgeboren baby's kunnen doorbrengen."

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?