Persberichten

AA
Groen! feliciteert Herman Van Rompuy

Groen! feliciteert Herman Van Rompuy van harte met zijn benoeming als eerste Voorzitter van de Europese Raad. Het is een stuk geschiedenis dat hier geschreven wordt en een hele eer voor ons land en voor hem dat hij als eerste deze belangrijke functie mag waarnemen. Maar tegelijkertijd houdt de partij haar hart vast voor België.

Groen! hoopt dat Van Rompuy zich ontpopt als een Europees leider die alle mogelijkheden van het nieuwe Europese Verdrag actief gebruikt en de EU wereldleider maakt voor sociaal-ecologische rechtvaardigheid. Groen! voorzitter Wouter van Besien: "In plaats van te blijven kijken naar anderen zou de EU nu eindelijk eens zelf een echte koploper moeten worden, voor een rechtvaardig klimaatakkoord, voor een omslag naar een Europese groene economie en voor het onverkort halen van de Millenniumdoelstellingen. De EU is jarenlang verlamd geweest door institutionele discussies. Het is nu tijd voor geloofwaardig beleid en inspirerend leiderschap. Zo kan ook het vertrouwen van de Europese burgers teruggewonnen worden. Dat is voor Groen! de uitdaging voor Herman Van Rompuy."

Bart Staes wenst de premier veel succes en hoopt: "dat hij met rustige vastheid maar met open oog, vastberaden en met een krachtige overtuiging Europa de financieel/economische, ecologische en sociale crises laat aanpakkein in sterke samenwerking met het Europese Parlement."

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?