AA
Glyfosaat | Brief aan minister van landbouw Willy Borsus

Op 29 april stuurden de groenen (Groen en Ecolo) een gezamenlijke brief naar Willy Borsus, met daarin de vraag om duidelijkheid te scheppen over het standpunt dat België zal innemen op 19 mei ten aanzien van de verlenging (of niet!) van de goedkeuring van glyfosaat. We stuurden de brief per post en per mail. Hieronder het begeleidend mailtje dat u gerust kunt doorsturen naar de minister, met uw eigen naam onder bijvoorbeeld.

Adres: info@borsus.fgov.be

 

Geachte heer Minister Borsus,

Zoals u weet worden alle ministers van de EU-lidstaten op 18 en 19 mei gevraagd om te stemmen over het voorstel van de Europese Commissie om de vergunning voor de glyfosaatlicentie te verlengen. Nu het Europees Parlement op 13 april een resolutie heeft aangenomen om het gebruik van glyfosaat aanzienlijk te beperken, hadden wij graag het standpunt van België gekend.

Wij steunen deze resolutie en pleiten mee voor een totaal verbod van deze stof, zowel voor particulieren als professionelen, zoals uiteengezet in de brief in bijlage. Omdat wij bekommerd zijn over de Volksgezondheid, vragen wij u om het Europees Parlement te volgen en de aangenomen resolutie te verdedigen bij de Europese Commissie.

Met de meeste hoogachting,


Bart Staes (Europees parlementslid)

Petra De Sutter (senator)

Anne Dedry (kamerlid)

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?