Persberichten

AA
Theresa May moet de tegenstellingen in haar positie dringend wegwerken


Het Europees parlement debatteert vandaag over de toekomstige betrekkingen  tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. De Groene fractie in het Europees Parlement roept de Britse premier Theresa May op om de contradicties in haar positie weg te werken. “Het is moeilijk om een betekenisvol gesprek aan te gaan over de toekomstige relatie zonder dat May een aantal van haar posities herziet”, vindt Bart Staes (Europarlementslid voor Groen).

“Zo zijn er nog verschillende tegenstellingen in de positie van de Britse overheid. Het is gewoon onmogelijk voor de Britten om zowel de interne markt als de douane-unie te verlaten, het Goede Vrijdagsakkoord te respecteren en tegelijkertijd nieuwe wettelijke beperkingen te vermijden”, zegt Staes.

“Er moet iets gebeuren, maar dat mag niet ten koste gaan van de vrede en stabiliteit in Noord-Ierland. De enige praktische oplossing is dat het VK, of op zijn minst Noord-Ierland, deel blijven van de interne markt en de douane-unie”, zegt Staes. “Theresa May moet dus haar posities herzien. Anders is het nagenoeg onmogelijk  een betekenisvol gesprek te voeren over de toekomstige relaties.”

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?