Persberichten

AA
Spaanse overheid moet voor een sociaal en groen Europa gaan


Naar aanleiding van het debat over de toekomst van Europa in het Europees Parlement in Straatsburg roept de groene fractie de Spaanse eerste minister Pedro Sánchez op zijn  stem duidelijk te laten horen in Europa en het conflict in Catalonië op te lossen. “De Spaanse regering heeft veel problemen geërfd van haar voorganger, waaronder ook het conflict in Catalonië. We verwachten een oprechte politieke dialoog van de eerste minister. Dat is de enige oplossing voor het Catalaanse conflict”, zegt Bart Staes, Europarlementslid voor Groen.

Staes: “De Spaanse overheid toont op veel vlakken dat een groener en socialer Europa mogelijk is. We verwelkomen de concrete maatregelen die de regering treft om families in nood te helpen en het werk voor een echte energietransitie. Daarom vragen we  Pedro Sánchez  zijn stem te laten horen aan zijn collega’s in Brussel.”

“Als groene fractie zijn we wel zeer bezorgd over de situatie in Andalusië. We veroordelen ten stelligste het regeerakkoord tussen de conservatieven, liberalen en extreemrechts. Geen enkele partij die zegt dat ze de Europese waarden onderschrijft zou extreemrechts mogen helpen om ons continent vorm te geven. Alle leden van de christen-democraten en liberalen zouden hun collega’s in Andalusië duidelijk moeten maken dat deze samenwerking met extreemrechts moet stoppen.”

“Daarnaast moet er dringend een oplossing gevonden worden voor Catalonië. Het is ontoelaatbaar dat Catalaanse politici nog altijd in de gevangenis opgesloten zitten, waaronder ook een aantal collega’s die parlementslid waren in de groene fractie in het Europees Parlement”
, aldus Staes.

Meer info
Het debat in Straatsburg start om 10u30 en kan bekeken worden via deze link: http://www.europarl.europa.eu/plenary/en/home.html

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?