Persberichten

AA
PERSUITNODIGING: Hoorzitting pesticides met Robert F. Kennedy Jr.


Geachte journalist,

Na het welgekomen zomerreces trekt het Europees Parlement zich opnieuw op gang. Sinds deze week startte het werk in de parlementaire commissies.

De PEST-commissie, die ten gevolge van de glyfosaatsaga het autorisatieproces van pesticiden onder de loupe neemt, organiseert nog twee hoorzittingen op 30 augustus en op 6 september.

Als lid en rapporteur van de PEST-commissie slaagden we er met de groene fractie in nog een aanvullende hoorzitting te organiseren op woensdagmorgen 5 september. Klik hier om de livestream en het volledige programma te raadplegen.

Als ‘keynote’-sprekers halen we uit de Verenigde Staten twee van de advocaten die het proces wonnen tegen Monsanto waarbij tuinman Lee Johnson Dewayne een schavergoeding werd toegekend van $289,2 miljoen.

Zie: https://www.baumhedlundlaw.com/289-million-first-roundup-lawsuit-verdict/ en https://www.baumhedlundlaw.com/toxic-tort-law/monsanto-roundup-lawsuit/dewayne-johnson-v-monsanto-company/

De advocaten Michaël Baum en Robert F. Kennedy Jr., de zoon van de in 1968 vermoordde democratische Minister van Justitie en presidentskandidaat, nemen op 5 september tussen 8.30 en 9 uur ook deel aan een persconferentie met de groene Europarlementsleden Bart Staes en Michèle Rivasi.

Daarna nemen ze als spreker deel aan de hoorzitting. Beide heren staan voor langere gesprekken of interviews ter beschikking op woensdagnamiddag 5 september vanaf 13.30 uur en op donderdagochtend 6 september.

Ik nodig u hierbij van harte uit op de persconferentie met Robert F. Kennedy Jr. en Michaël Baum op woensdagochtend 5 september tussen 8.30 en 9 uur in de Anna Politkovskaja perszaal van het EP en op de hoorzitting tussen 9u30 en 13 uur.

Indien u niet geaccrediteerd bent bij het EP kunnen wij een toegangsbadge klaar leggen indien u ons uw naam, voornaam, geboorteplaats en -datum, nationaliteit en nummer identiteitskaart bezorgt.

Kan u uw deelnamen op voorhand bevestigen bij mezelf (bart.staes@europarl.europa.eu), jan.callewaert@ep.europa.eu en hans.vanscharen@europarl.europa.eu?

Indien u interesse hebt voor een langer gesprek of interview met Robert F. Kennedy Jr. en Michaël Baum op woensdagnamiddag, -avond of donderdagvoormiddag, kan u zich aanmelden opdat we de timing van de aanvragen kunnen coördineren.

Vriendelijke groeten,

Bart Staes
Lid van het EP voor Groen

Klik hier om de livestream en het volledige programma te raadplegen.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?