Persberichten

AA
Europa heeft nood aan solidariteit in plaats van fiscale geschenken voor bedrijven


Mark Rutte, de premier van Nederland sprak vandaag het Europees Parlement toe in het kader van debatten met alle Europese regeringsleiders over de toekomst van de Europese unie. “Rutte profileert zich graag als een man van het volk. Wat Europa betreft is zijn visie duidelijk ieder voor zich”, zegt Bart Staes (Europarlementslid voor Groen).

Staes: “De eerste minister spelt anderen graag de les wanneer ze er niet in slagen hun begroting op orde te houden. Door van Nederland één van de belangrijkste belastingparadijzen te maken in Europa én Europese actie tegen belastingontwijking te vertragen ondermijnt hij tegelijkertijd de economieën van zijn buurlanden. Hij ondermijnt ook direct de belastinginning in andere lidstaten.”

“De Europese Unie is geen vrije marktplaats voor bedrijven. Het is een plek waar mensen leven en werken. Burgers verdienen antwoorden op hun problemen, en dat zijn in de eerste plaats sociaal-economische problemen. Zo moet het bestrijden van werkloosheid, ongelijkheid en sociale onzekerheid onze prioriteit zijn in plaats van fiscale geschenken voor bedrijven. In plaats van andere landen met het vingertje te wijzen zou Rutte dus beter eens kijken hoe zijn eigen overheid de solidariteit in Europa ondermijnt”, aldus Staes.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?