Persberichten

AA
EU moet “every man for himself”-strategie van Trump verwerpen


Het Europees Parlement debatteerde vandaag over de beslissing van de Amerikaanse President, Donald Trump, om importheffingen te heffen op staal en aluminium. “Trump dreigt niet zomaar met extra taksen, hij wil het hele internationale evenwicht uit elkaar trekken”, zegt Bart Staes (Europarlementslid voor Groen).

Staes: “Of het nu gaat over het verlaten van het Klimaatakkoord van Parijs, het dreigen de nucleaire deal met Iran op te blazen of het omzeilen van de Wereldhandelsorganisatie (WHO), Trump heeft een egoïstische agenda die veel leed kan veroorzaken. Op lange termijn verliest iedereen in een handelsoorlog. De EU moet multilaterale samenwerking verdedigen zonder het conflict verder te laten escaleren.”

“De Europese Commissie moet de zaak aanspannen bij de WHO. Maar daar mag het niet bij blijven. We moeten gerichte actie ondernemen om Europese jobs te vrijwaren en alle industrie die efficiënt met grondstoffen omspringt te beschermen. Dat is een duidelijk signaal naar Trump dat we hem niet toelaten dergelijke economische schade ongestraft aan te richten. De EU heeft duidelijk nood aan een eigen industrieel beleid om minder vatbaar te zijn voor deze roekeloze acties”, aldus Bart Staes.
 

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?