Persberichten

AA
Een doorbraak voor sociaal Europa


Gisterenavond bereikten het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Raad van Ministers een doorbraak in de onderhandelingen omtrent de herziening van de detacheringsrichtlijn. “Gedetacheerde werknemers zullen een betere vergoeding krijgen én ze zullen ook dezelfde bescherming krijgen als lokale collega’s”, zegt Bart Staes (Europarlementslid voor Groen).Door deze beslissing zullen mensen die in het buitenland werken niet alleen gegarandeerd het minimumloon verdienen, maar ze zullen ook de voordelen hebben van lokale CAO-overeenkomsten en hebben ook het recht op gegarandeerde vakantiedagen, accommodatie en tegemoetkomingen voor maaltijden”, voegt Staes toe. Het gaat hier om een echte doorbraak voor een sociaal Europa.

“Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn om deze wijzigingen door te voeren. Deze herziening zorgt ervoor dat de meest kwetsbare werknemers een betere wettelijke omkadering krijgen en bijgevolg dus ook beter beschermd zijn. Een tweede luik van de herziening maakt het ook makkelijker om de strijd tegen postbusbedrijven en ander dubieuze organisaties beter te voeren”, aldus Bart Staes.

Achtergrond 

Het Europees Parlement, de Raad van Ministers en de Europese Commissie zijn akkoord gegaan over deze cruciale elementen. Details worden verder uitgewerkt in de komende onderhandelingen. De volgende datum waar de onderhandelingen definitief afgehandeld worden is 19 maart 2018.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?