Persberichten

AA
(23/10/08) EU-budget te krap voor een New Green Deal
Het budget van de EU voor 2009 werd vandaag door het Europese Parlement in eerste lezing goedgekeurd.

Bart Staes, Europarlementslid Groen!, is tevreden met dit voorstel omdat het Parlement tenminste erkent dat er meer moet gebeuren om de klimaatverandering om te buigen, de honger en de stijgende voedselprijzen uit de wereld te helpen en volop in te zetten op innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Het Parlement erkent ook dat meer steun moet gaan naar bevolkingsgroepen in conflicthaarden, zoals in Palestina, Kosovo en Georgië.

“Maar als we in het huidige financiële klimaat de economie willen aanzwengelen en de opwarming van de aarde bestrijden met een New Green Deal, dan is het budget ontoereikend.”

De Groenen dringen er bij de Commissie op aan om bij de herziening van de financiële perspectieven over de periode 2009-2013 een ambitieus financieel plan op lange termijn uit te werken. Met de accenten op duurzame economische ontwikkeling, duurzame jobs, het tegengaan van de klimaatverandering, bevorderen van innovatie, onderzoek en ontwikkeling en het bereiken van de millenniumdoelstellingen.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?