AA
Uitvoering contract waterreinigingsinstallatie Sanski Most (Bosnië)

Op 23 november 2000 werd een einde gemaakt aan de werken voor een waterreinigingsinstallatie in Sanski Most (Bosnië). Het project werd uitgevoerd met de steun van de Europese Commissie, vertegenwoordigd door haar kantoor in Sarajevo. De andere contractant was Purac AB Company uit Zweden, in Sarajevo vertegenwoordigd door WTE Company Sarajevo. De onderaannemer voor de werken was Elektrometal Cazin.
De werken werden stilgelegd door Purac AB/WTE (deletion). Daarna werd Elektrometal benaderd door Dhr. Magowan van het kantoor Carlo Lotti & Associati met de vraag om de werken verder uit te voeren. In eerste instantie moest Elektrometal zorgen voor instandhoudingswerken op de bouwwerf. De onderneming stond hiervoor in tot minstens 2 augustus 2001.
Tot een verderzetten van de werken kwam het niet, hoewel Elektrometal zich steeds daartoe bereid heeft getoond. In tal van brieven aan diverse personen en instanties - niet in het minst aan het adres van Purac AB zelf - laat de onderneming bovendien weten nog geld te goed te hebben voor een bedrag van bijna 147.000 euro, verwijlintresten en verbrekingsvergoedingen niet meegerekend. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat dit bedrag nog steeds niet is uitbetaald aan de rechtmatige bestemmeling.

Kan de Commissie een stand van zaken geven in dit dossier en meedelen welke maatregelen zij heeft genomen of zal nemen inzake dit project opdat alle contractanten hun rechten en/of plichten vervuld zien?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?