AA
Uitstoot van broeikasgassen, alternatieve brandstoffen en energievormen

Om de uitstoot van broeikasgassen zoveel mogelijk terug te dringen wordt gezocht naar alternatieven voor de fossiele brandstoffen. Eén voorstel behelst het verbranden van afval in cementovens. Deze verbranding mag dan al de uitstoot van CO2 verminderen, anderzijds komen er wel andere schadelijke stoffen vrij.

Naar aanleiding van de voorstelling van de cijfers van het Europees Milieuagentschap over de uitstoot van broeikasgassen, stelde commissaris Loyola de Palacio - volgens persartikels - dan weer voor om ruimer en intenser gebruik te maken van kernenergie teneinde de Kyotonormen te halen.

Kan de Commissie mij meedelen of zij zich bewust is van het mogelijk vrijkomen van schadelijke stoffen, andere dan CO2, bij het aanwenden van alternatieven voor fossiele brandstoffen?

Welke maatregelen zal zij nemen om te voorkomen dat het bekampen van de ene kwaal een nieuwe met zich meebrengt?

Kan de Commissie meedelen of commissaris Loyola de Palacio met het oog op het halen van de Kyotonormen inderdaad heeft gepleit voor een ruimer en intenser gebruik van kernenergie?

Is dit een persoonlijk standpunt van de commissaris of wordt zij geruggesteund door de volledige Commissie?
- Indien dit laatste het geval is: welke argumenten voert de Commissie aan om kernenergie - met zijn uiterst moeilijke afvalverwerking - te verkiezen boven alternatieven als zonne- of windenergie?
- Indien het een persoonlijk standpunt van de Commissaris betrof: welke argumenten heeft de Commissie gebruikt om haar tot andere inzichten te brengen?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?