AA
Toepassing Europese regelgeving inzake openbare aanbestedingen

Op de Europese Raad van Nice werd beslist dat de Europese Raad in de toekomst stelselmatig in Brussel zal vergaderen. Volgens persberichten en het Duitse architectuurtijdschrift Bauwelt plant de Belgische premier, samen met de minister verantwoordelijk voor de Regie der Gebouwen, de bouw van een nieuw congrescentrum te Brussel waar de vergaderingen van de Europese Raad zouden doorgaan.

Alhoewel er nog geen plaats is vastgesteld voor dit vergadercentrum, zou blijkbaar wel al bepaald zijn wie het zal bouwen. De betrokken firma, M. Jaspers & Partners, zou door de Eerste Minister aangezocht zijn om schetsen voor het nieuwe congresgebouw te maken. Er zou m.a.w. geen sprake zijn van een openbare aanbesteding.

Deze werkwijze is niet in overeenstemming met de Europese regelgeving inzake openbare aanbestedingen. Derhalve vernam ik graag van de Commissie of zij op de hoogte is:

a) van de Belgische plannen om geen rekening te houden met de Europese regelgeving voor de bouw van een nieuw congresgebouw en
b) of de Commissie de mening deelt dat voor een dergelijk project beter een architectuurwedstrijd wordt uitgeschreven, gezien de impact ervan op het Brusselse stadsgezicht?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?