AA
Talenregeling informatie website Commissie inzake 'Uitbreiding'

Gezien de kennis over en de interesse in de Uitbreiding van de Unie onder de Europese bevolking niet bepaald uitstekend of bijzonder groot te noemen valt, besteedt de Europese Commissie op haar website www.europa.eu.int terecht veel aandacht aan dit onderwerp. Het is anderzijds bijzonder vreemd dat alle links vanuit de Nederlandstalige pagina (www.europa.eu.int/comm/enlargement/index_nl.html) uitmonden in vrijwel uitsluitend Engelstalige documenten.

Kan de Commissie meedelen vanuit welke overwegingen zij heeft beslist om vanuit haar publiekswebsite enkel en alleen in het Engels te communiceren over een onderwerp dat niet meer of minder is dan een mijlpaal in de Europese ontwikkeling?

Erkent de Commissie het bestaan van 11 officiële talen binnen de Unie? Is de Commissie derhalve zinnens om ook informatie te voorzien in de andere 10 officiële talen van de Unie? Zo ja: tegen wanneer voorziet zij deze faciliteiten? Zo neen: waarom beperkt zij zich tot (een Franstalige uitzondering niet te na gesproken) vrijwel uitsluitend tot het Engels?

Waarom geniet het Engels de voorkeur op bv. het Duits, Frans of Nederlands?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?