AA
Taalgebruik Europese Commissie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

In de nieuwe contracten van het "European Commission Research Directorates General Shared Cost RTD CPF Forms Electra A6" voor "shared cost" R&D-projecten in het Vijfde Kaderprogramma (1999-2000) gebruikt de Europese Commissie uitsluitend het adres Rue de la Loi - Bruxelles. Hiermee wordt ten onrechte de indruk gewekt dat de 19 Brusselse gemeenten Franstalig zijn. Krachtens de Grondwet van de Belgische federatie behoren deze gemeenten tot het tweetalige gebied Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

1. Zullen de Commissie en haar diensten voortaan gebruik maken van de Nederlandstalige èn de Franstalige adressen voor hun briefwisseling, gezien het tweetalige statuut van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Zo neen, waarom weigeren de Commissie en haar diensten het tweetalige karakter van de betrokken gemeenten te erkennen middels het gebruik van zowel het Nederlandstalige als het Franstalige adres in hun briefwisseling?

2. Zullen de Commissie en haar diensten voortaan gebruik maken van de Nederlandstalige èn de Franstalige adressen voor hun briefwisseling teneinde geen voorkeur te laten blijken voor de Nederlandstalige of de Franstalige gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Zo neen, waarom laten de Commissie en haar diensten hun voorkeur blijken voor de Franstalige gemeenschap door enkel gebruik te maken van Franstalige adressen in hun briefwisseling?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?