AA
Subsidiëring Alzheimerprojecten

Alzheimer Europe overkoepelt 28 verenigingen in Europa die opkomen voor de Alzheimerpatiënten. In 1999 keurde het Europees Parlement een amendement goed om 2,5 miljoen te besteden aan "maatregelen om de levenskwaliteit te verbeteren van mensen die lijden aan ziektes zoals Alzheimer en aan de personen die hen bijstaan".

Tot nog toe heeft de Commissie geen inschrijvingen gepubliceerd voor de toekenning van deze financiële steun. Ze zou zelfs van plan zijn het voor Alzheimer bestemde budget over te hevelen naar het algemene gezondheidsbudget.

1. Heeft de Commissie intussen reeds inschrijvingen gepubliceerd voor financiële steun aan Alzheimerprojecten en/of -verenigingen? Zo ja, wanneer en hoe? Zo neen, wanneer zal de Commissie inschrijvingen publiceren voor financiële steun aan Alzheimerprojecten en/of verenigingen?

2. Overweegt de Commissie het voor Alzheimer bestemde budget over te hevelen naar het algemene gezondheidsbudget? Zo ja, hoe verzoent de Commissie deze beleidskeuze met het in 1999 door het Europees Parlement goedgekeurde amendement om 2,5 miljoen te besteden aan "maatregelen om de levenskwaliteit te verbeteren van mensen die lijden aan ziektes zoals Alzheimer en aan de personen die hen bijstaan"?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?