AA
Standpunt Europese Unie inzake promotie van borstvoeding

Richtlijn 91/321/EEG(1) van 14 mei 1991 betreffende de onderlinge aanpassingen van de wetgevingen van de lidstaten inzake volledige zuigelingenvoeding en opvolgzuigelingenvoeding is een vertaling van een internationale gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk. Deze code werd opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef en aangenomen door de Algemene Vergadering van de WGO in 1981.

In resolutie 49.15 van 1996 dringt de Wereldgezondheidsorganisaties aan op bijkomende maatregelen om vervangingsmiddelen niet te promoten vóór zes maanden zodat moeders worden aangemoedigd verder borstvoeding te geven. Normaliter was vorig jaar een nieuwe resolutie tot stand gekomen, maar wegens uitstel zal de discussie over het al dan niet handhaven van de zesmaandengrens worden gevoerd in de Algemene Vergadering van mei aanstaande.

Zal de Raad op de eerstkomende Algemene Vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie pleiten voor bijkomende maatregelen om vervangingsmiddelen voor borstvoeding niet te promoten vóór zes maanden, zoals gesteld in resolutie 49.15? Zo neen, waarom weigert de Raad resolutie 49.15 van de Wereldgezondheidsorganisatie uit te voeren, gezien het belang van borstvoeding voor de volksgezondheid?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?