AA
Registratie wapens

Nogal wat wapenproducenten hebben een systeem om de wapens die ze produceren te identificeren en te registreren. Er worden meestal serienummers aangebracht op één of meerdere onderdelen van het wapen. De informatie-uitwisseling onder de EU-landen over de gevolgde werkwijze is echter onvolledig. Bovendien kunnen de huidige markeringen soms op zeer eenvoudige wijze worden verwijderd. Een en ander zet de vraag naar een eenvoudige, efficiënte en universeel toepasbare techniek kracht bij. De markeringen kunnen in een nationaal register worden bijgehouden zodat achteraf kan worden nagegaan welke route wapens aangetroffen in een conflictzone, hebben afgelegd.

Heeft de minister er, zoals tijdens de vorige legislatuur voorgesteld door de Subcommissie 'Wapenhandel' voor de Commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen (doc. 614/4 - 95/96, punt 2.3.2. van de Conclusies en Aanbevelingen), bij zijn EU-collega's al op aangedrongen om een soortgelijk systeem op poten te zetten?
Zo ja: welke waren de reacties van de andere 14 EU-lidstaten en in welke fase bevinden zich de onderhandelingen? Zo neen: waarom niet en is de minister alsnog zinnens dit voorstel bij zij EU-collega's ter tafel te leggen?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?