AA
Reeks 'notities' verschenen naar aanleiding van Aanbeveling 66/462/EEG (Mondelinge vraag H-0921/06)

In de aanbeveling van de Commissie 66/462/EEG aan de lidstaten "met betrekking tot de voorwaarden voor schadeloosstelling van door beroepsziekten getroffenen" spreekt paragraaf 9 alinea 2 over 'een reeks notities' die zullen worden gepubliceerd. In het Nederlands gaat het waarschijnlijk om het document "Medische Notities inzake de aandoeningen genoemd in de Europese lijst van beroepsziekten", met daarbij een referentienummer 1253/V/69-N.

Kan de Commissie meedelen of deze notities inderdaad zijn verschenen in alle toenmalige officiële talen, wanneer dat is gebeurd, onder welke vorm (bijlage bij de aanbeveling, los rapport, ...) en aan wie deze notities zijn bekendgemaakt (beleidsmakers, medici, ...)?

***

ANTWOORD VAN DE COMMISSIE (14 november 2006)

De door het geachte lid genoemde Aanbeveling 66/462/EEG van de Commissie aan de lidstaten met betrekking tot de voorwaarden voor schadeloosstelling van door beroepsziekten getroffenen is gebaseerd op Aanbeveling 62/831 van de Commissie aan de lidstaten betreffende de vaststelling van een Europese lijst van beroepsziekten. In 1990 is de aanbeveling van 1962 vervangen door Aanbeveling 90/326/EEG van de Commissie van 22 mei 1990 betreffende de goedkeuring van een Europese lijst van beroepsziekten. De aanbeveling van 1990 is wederom vervangen door Aanbeveling 2003/670 van de Commissie van 19 september 2003 betreffende de Europese lijst van beroepsziekten.

De aandacht van het geachte lid wordt erop gevestigd dat de in de vraag vermelde notities vervolgens zijn verschenen in de vorm van een document getiteld "Information notices on diagnosis of occupational diseases", dat in 1994 is voltooid en als apart rapport door de Commissie is gepubliceerd. Dit rapport is in het Engels en het Frans uitgebracht en is verkrijgbaar bij het Publicatiebureau van de Europese Gemeenschappen (referentie).

Aangezien dit rapport verkrijgbaar is bij het Publicatiebureau, zijn er geen speciale stappen ondernomen om exemplaren aan de belanghebbenden toe te zenden. Er worden echter ad hoc exemplaren van het rapport beschikbaar gesteld, o.a. wanneer de Commissie bijeenkomsten over dit onderwerp organiseert.

Tot slot zij opgemerkt dat het verslag "Information notices on diagnosis of occupational diseases" momenteel wordt herzien. Eind 2004 is een speciale groep deskundigen ingesteld om de inhoud tegen de achtergrond van de meest recente technische en wetenschappelijke vorderingen op dit terrein te controleren, te herzien en bij te werken. Als dat is gebeurd, zal in de loop van 2007 een nieuwe versie van het rapport worden gepubliceerd.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?