AA
Rapport European Round Table of Industrialists over het wettelijk pensioen

Een werkgroep van de European Round Table of Industrialists, onder het voorzitterschap van Carlo De Benedetti, heeft onlangs haar conclusies over de financiering van de wettelijke pensioenen in de Europese Unie overhandigd aan Commissievoorzitter Romano Prodi. Volgens de leden van de werkgroep vormt het wettelijk pensioen een rem op de economische groei in Europa. Zij schuiven het systeem van privépensioenplannen naar voren als alternatief.


Graag had ik een antwoord van de Commissie op de volgende vragen:

1. Wie zijn de auteurs van het rapport van de European Round Table of Industrialists over de financiering van het wettelijk pensioen in de vijftien lidstaten van de Europese Unie?

2. Wie zijn de leden van de European Round Table of Industrialists?

3. Wat zijn de eindconclusies van het rapport van de European Round Table of Industrialists met betrekking tot de financiering van het wettelijk pensioen in de vijftien lidstaten van de Europese Unie (letterlijk citaat a.u.b.)?

4. Onderschrijft de Commissie de eindconclusies van het rapport van de European Round Table of Industrialists met betrekking tot de financiering van het wettelijk pensioen in de vijftien lidstaten van de Europese Unie?

a) Zo ja, is de Commissie van oordeel dat het bestaande wettelijk pensioen in de vijftien EU-lidstaten op termijn geheel of gedeeltelijk moet vervangen worden door privé-pensioenregelingen?

b) Zo neen, pleit de Commissie voor het behoud van het wettelijk pensioen, zoals het nu bestaat in de vijftien EU-lidstaten?


GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?