AA
Project Europees Museum

Het Verdrag bepaalt dat de Gemeenschap "bijdraagt tot de ontplooiing van de culturen van de lidstaten met respect voor hun nationale en regionale diversiteit, waarbij zij tezelfdertijd het gemeenschappelijke culturele erfgoed in het licht stelt". In antwoord op vraag E-2461/99 heeft de Raad zich niet uitgesproken over de toepassing van deze communautaire doelstelling op het project "Europees Museum".

Gezien de stand van zaken van het project en de mogelijke betrokkenheid van EU-instellingen, had ik graag een antwoord op volgende vragen:

1. Is een eventuele keuze voor het Rijk van Karel de Grote als het historische beginpunt van het "Europees Museum" in overeenstemming met de verdragsrechtelijke bepaling, zoals hierboven geciteerd?

a) Zo ja, welke argumenten hanteert de Raad om deze keuze te verzoenen met de verdragsrechtelijke bepaling die stelt dat de Gemeenschap "bijdraagt tot de ontplooiing van de culturen van de lidstaten (mldr), waarbij zij tezelfdertijd het gemeenschappelijke culturele erfgoed in het licht stelt"?

b) Zo neen, welk concept acht de Raad aangewezen om het "Europees Museum" te verzoenen met de verdragsrechtelijke bepaling die stelt dat de Gemeenschap "bijdraagt tot de ontplooiing van de culturen van de lidstaten (mldr), waarbij zij tezelfdertijd het gemeenschappelijke culturele erfgoed in het licht stelt"?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?