AA
Overheidssteun aan Ryanair op de luchthaven van Charleroi

In antwoord op vraag P-1767/01 deelt de Commissie mee dat zij "rekening houdend met de informatie die onlangs in de pers is verschenen (betreffende de Waalse overheidssteun aan de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij Ryanair op de luchthaven van Charleroi/nvdr) voornemens is na te gaan of de verstrekte informatie nog steeds geldig is".

Andere regionale luchthavens plaatsen immers ernstige kanttekeningen bij de overheidssteun van het Waalse Gewest. Volgens hen wordt het communautaire mededingingsrecht op flagrante wijze geschonden. Volgens de krant l'Echo (zie De Standaard van 5 juli 2001) zou de steun van het Waalse Gewest aan Ryanair jaarlijks neerkomen op 3 miljoen euro. In totaal zou Ryanair in Charleroi genieten van 12 miljoen euro aan kortingen en tegemoetkomingen.

Is de Commissie na controle van bovenstaande gegevens (betreffende de Waalse overheidssteun aan de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij Ryanair op de luchthaven van Charleroi/nvdr) van oordeel dat de overheidssteun van het Waalse Gewest nog steeds in overeenstemming is met het communautaire mededingingsrecht? Zo ja, welke argumenten schuift de Commissie hiervoor naar voren? Zo neen, welke stappen zal de Commissie zetten om ervoor te zorgen dat het Waalse Gewest en Ryanair zo snel mogelijk het communautaire mededingingsrecht naleven?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?