AA
Onderzoeksprocedure steun ten behoeve van ABX Logistics

Kan de Commissie, in opvolging van de parlementaire vragen E-1405/02 en 1410/02 en volgend op de mededeling van de Commissie IP/03/1093 meedelen welke de stand van zaken is in het onderzoek naar de steun ten behoeve van ABX Logistics?

- Heeft de Belgische staat inmiddels al de nodige documenten overgemaakt aan de Commissie en kan deze op basis van de haar verstrekte informatie inmiddels een oordeel vellen?
- Zo ja, welk is de uitkomst van het onderzoek?
- Zo neen, tegen wanneer verwacht de Commissie een uitspraak in dit dossier te kunnen doen?

ANTWOORD VAN DE COMMISSIE

Op 14 januari 2004 heeft de Commissie haar besluit gepubliceerd om een procedure in te leiden naar de steun voor de herstructurering van ABX Logistics. Ze heeft de toelichting ontvangen van de Belgische autoriteiten, de bemerkingen van derden, alsook de opmerkingen van de Belgische autoriteiten bij de bemerkingen van de derde partijen.
De Commissie overlegt met de Belgische autoriteiten om aanvullende informatie te verkrijgen ter verduidelijking van bepaalde elementen uit het dossier.
Binnen de toegestane termijn van 18 maanden zal de Commissie zo snel mogelijk een eindbeschikking geven. Hierbij moet enerzijds rekening worden gehouden met de relatieve complexiteit van het ABX-dossier en anderzijds het belang voor alle betrokken partijen om snel duidelijkheid te krijgen in dit dossier.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?