AA
Langdurige beslechtingsprocedures in geval van verkeersongevallen in derde landen

In antwoord op vraag E-2656/99(1) deelt de Raad mee dat "de instellingen van de EU het probleem van langdurige beslechtingsprocedures in geval van verkeersongevallen in derde landen (hebben) erkend en bereid (waren) om het probleem aan te pakken met het voorstel voor de vierde richtlijn motorrijtuigenverzekering". De vierde kaderrichtlijn biedt echter geen oplossing voor de nog lopende beslechtingsprocedures. Bovendien zou de Commissie een vijfde kaderrichtlijn voorbereiden om nog bestaande tekortkomingen weg te werken.

Erkent de Commissie dat de vierde kaderrichtlijn geen afdoende oplossing biedt voor het probleem van langdurige beslechtingsprocedures in geval van (verkeers)ongevallen in derde landen, in casu Zwitserland? Zo neen, kunnen EU-onderdanen bij een (verkeers)ongeval in Zwitserland rekenen op dezelfde juridische behandeling als in de vijftien EU-lidstaten?

Bereidt de Commissie momenteel een vijfde kaderrichtlijn voor om nog bestaande tekortkomingen uit de vierde kaderrichtlijn weg te werken? Zo ja, welke zijn de krachtlijnen van deze vijfde kaderrichtlijn?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?