AA
Kartelonderzoek producenten gipsplaten

In zijn antwoord op vraag 0929/02 herhaalt Europees Commissaris Monti quasi letterlijk de tekst van MEMO/01/149. Zeer recent meldde de Belgische bouwmaterialenproducent Etex dat het zijn belang van 52,94% in Gyproc Benelux NV verkoopt aan het Britse BPB. Dat beschikte al over 46,1% van de aandelen. Tegelijk werd meegedeeld dat British Plasterboard zijn aandelen in Poolse en Duitse bijhuizen van Gyproc zou verkopen aan het Franse Lafarge. Hoewel de Europese Commissie hun namen officieel niet wenst mee te delen werden in persartikels van april 2001 de vier ondernemingen wel genoemd i.v.m. een kartelonderzoek van de Europese Commissie.

Heeft de Europese Commissie weet van deze niet onbelangrijke wijzigingen in de sector van de gipsplatenindustrie en acht zij deze in overeenstemming met de gangbare economische regelgeving binnen de Unie?

Kan de Commissie meedelen of de formele hoorzitting waarover sprake in MEMO/01/149 en het antwoord op vraag 0929/02 al heeft plaatsgevonden en kan zij desgevallend een actuele stand van zaken van het onderzoek geven?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?