AA
Informatiecampagne over de uitbreiding van de Unie

Informatiecampagne over de uitbreiding van de Unie

Zoals treffend in het federaal regeerakkoord omschreven is het afronden van de onderhandelingen over de uitbreiding van de Unie een van de grote Europese uitdagingen die in deze zittingsperiode aan bod komen.

Recent Europees opinieonderzoek wees evenwel uit dat de burgers van de EU-lidstaten slecht geïnformeerd zijn over en bepaald niet betrokken bij de uitbreiding van de Europese Unie. Toch zal deze naar alle waarschijnlijkheid tegen eind dit jaar, nog binnen deze zittingsperiode, worden afgerond. Niet eens de helft van de inwoners van België is de uitbreiding genegen en het gros geeft te kennen weinig geïnformeerd te zijn.

Anderzijds geeft de Europese Commissie te kennen dat van de 150 miljoen euro die voorzien zijn voor het voeren van een informatiecampagne tot op heden slechts een fractie is gebruikt.

Is deze federale regering de uitbreiding genegen? Zo neen: waarom niet? Zo ja: op welke manier en binnen welk tijdsbestek zal zij alles in het werk stellen om deze genegenheid ook over te brengen op de burgers die zij in Europa vertegenwoordigt?

Hoe zal de federale regering er bij Europa op aandringen dat het de begrootte middelen, voorzien voor een informatiecampagne, worden aangewend om de EU-burgers in het algemeen, deze van België in het bijzonder, op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen met betrekking tot de nakende uitbreiding?


GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?