AA
Infofolder passagiersrechten (Schriftelijke vraag E-3059/07)

Is de Commissie bereid om - tegen de achtergrond van het feit dat de informatieverstrekking blijkens mededeling IP/07/471 van de Commissie nog te wensen overlaat - de luchtvaartmaatschappijen, touroperators of reisagenten die opereren binnen de EU te verplichten om bij de reisdocumenten of de incheckbalies folders te verschaffen – zoals die inmiddels in België worden uitgedeeld op de luchthavens - die de passagiers op een eenvoudige manier informeren over hun rechten en verhaalmiddelen? Zo neen, waarom niet?

***

ANTWOORD VAN COMMISSARIS BARROT (24 augustus 2007)

In persmededeling IP/07/471 verwijst de Commissie naar haar mededeling aan het Parlement en de Raad van 4 april 2007 over de toepassing en de resultaten van Verordening (EG) nr. 261/2004 inzake de rechten van vliegtuigpassagiers .

In de hoofdstukken 5.5 en 8 van deze mededeling wordt de informatieverstrekking aan passagiers nader behandeld. Overeenkomstig artikel 14 van Verordening (EG) nr. 261/2004 zijn luchtvaart¬maatschappijen verplicht om bij vluchtverstoringen passagiers over hun rechten te informeren. De Commissie laat op luchthavens controles verrichten om na te gaan of de luchtvaart¬maatschappijen die bepaling naleven. Deze controles worden uitgevoerd door de luchthaven¬inspecteurs van de Commissie.

Toen Verordening (EG) nr. 261/2004 in 2005 in werking trad, heeft de Commissie het initiatief genomen om het grote publiek te informeren over de rechten van vliegtuigpassagiers. Medio 2007 zal zij dit nog eens doen met een bijgewerkte poster en folder, die in alle EU-luchthavens beschikbaar zullen zijn. De belanghebbende partijen zijn over deze bijgewerkte documenten geraadpleegd.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?