AA
Importsubsidies Oezbekistan

Producten uit de Centraal-Aziatische republiek Oezbekistan worden bij invoer in de Europese Unie onderworpen aan een heffing van 10,5 procent. Nochtans mogen de bedrijven uit Oezbekistan naar analogie met bedrijven uit Bangladesh, Birma en Cambodja gebruikmaken van het zogenaamde GSP FORM A. Om de socio-economische ontwikkeling van Oezbekistan ten volle te steunen, zou het aangewezen zijn alle aspecten van het GSP FORM A, waaronder vrijstelling van importheffingen, toe te passen op de import van producten uit deze Centraal-Aziatische republiek in de Europese Unie.

1. Waarom zijn - naar analogie met de regeling voor producten uit Bangladesh, Birma en Cambodja - niet alle aspecten van het GSP FORM A, waaronder vrijstelling van importheffingen, van toepassing op de import van producten uit Oezbekistan?

2. Is de Commissie bereid om alle aspecten van het GSP FORM A, waaronder vrijstelling van importheffingen, toe te passen op de import van producten uit Oezbekistan, gezien de precaire socio-economische toestand in deze Centraal-Aziatische republiek? Zo neen, waarom weigert de Commissie alle aspecten van het GSP FORM A, waaronder vrijstelling van importheffingen, toe te passen op de import van producten uit Oezbekistan?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?