AA
Hondenrennen (windhonden - greyhounds)

Commissaris Fischler heeft half januari 1999 meegedeeld op de hoogte te zijn van persberichten waarin gewag wordt gemaakt van de mishandeling van windhonden bestemd voor hondenrennen(1). De windhonden worden het slachtoffer van afschuwelijke wreedheden zodra ze niet meer geschikt zijn voor het lopen van wedstrijden. Volgens de heer Fischler wordt geen communautaire steun verleend aan bedrijven die in de Gemeenschap windhonden fokken.

1. Kan de Commissie bevestigen dat op geen enkele wijze communautaire steun wordt verleend aan bedrijven, personen en/of organisaties die in de Gemeenschap winhonden fokken? Zo neen, zal de Commissie haar financiële steunprogramma's doorlichten teneinde volledige duidelijkheid te hebben over het al dan niet verlenen van communautaire steun aan bedrijven, personen en/of organisaties die in de Gemeenschap windhonden fokken?

2. Verleent de Commissie communautaire steun aan bedrijven, personen en/of organisaties die in de Gemeenschap wedstrijden organiseren met windhonden? Zo ja, welk bedrag wordt hiervoor jaarlijks vrijgemaakt en aan wie worden subsidies toegekend?

3. Kan de Commissie op basis van de bestaande Europese wetgeving optreden tegen de mishandeling van windhonden in de vijftien EU-lidstaten? Zo ja, is de Commissie bereid een onderzoek te gelasten naar de mishandeling van windhonden waarover in de media wordt geklaagd?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?