AA
Harmonisatie verkeerstekens en maximumsnelheden

Het Europees Parlement heeft in het verleden reeds herhaaldelijk gevraagd hoever het staat met de harmonisatie van de verkeerstekens op het transeuropese wegennet. Een dergelijke harmonisatie, zoals voorgesteld in het Actieprogramma 1995-2000, draagt immers bij tot de verkeersveiligheid in Europa. Voor de bewegwijzering op andere wegen en de maximumsnelheden houdt de Commissie zich waarschijnlijk zo strikt mogelijk aan het subsidiariteitsbeginsel. Op die manier kunnen de EU-lidstaten en deelstaten autonoom een verkeersveiligheidsbeleid uitstippelen dat oog heeft voor de plaatselijke situatie.

1. Welke voorstellen uit het START-rapport "Model Signing Code", opgesteld door het Transport Infrastructure Committee - Motorway Working Group, zijn reeds gerealiseerd?

2. Welke voorstellen uit het START-rapport "Model Signing Code", opgesteld door het Transport Infrastructure Committee - Motorway Working Group, zijn nog niet gerealiseerd?

3. Op welke termijn zullen de nog niet-gerealiseerde maatregelen uit het START-rapport "Model Signing Code" alsnog worden gerealiseerd?

4. Overweegt de Commissie bijkomende maatregelen om te komen tot een verdere harmonisatie van de verkeerstekens op het transeuropese wegennet? Zo ja, welke voorstellen liggen ter bespreking? Zo neen, waarom ziet de Commissie af van bijkomende maatregelen?

5. Overweegt de Commissie maatregelen om te komen tot een harmonisatie van de maximumsnelheden op het transeuropese wegennet? Zo ja, welke voorstellen liggen ter bespreking? Zo neen, waarom ziet de Commissie af van een mogelijke harmonisatie van de maximumsnelheden op het transeuropese wegennet?

6. Overweegt de Commissie maatregelen om te komen tot een harmonisatie van de maximumsnelheden op de andere wegen? Zo ja, welke voorstellen liggen ter bespreking? Zo neen, waarom ziet de Commissie af van een mogelijke harmonisatie van de maximumsnelheden op de andere wegen?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?