AA
Gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid (chemische wapens Turkije)

In antwoord op vraag P-2910/00 deelt de Raad mee dat "overeenkomstig het bepaalde in artikel 22 VEU iedere lidstaat of de Commissie de Raad ieder vraagstuk in verband met het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid (kan) voorleggen en bij de Raad voorstellen (kan) indienen". Gezien het belang van de specifieke punten (sic) in de schriftelijke vragen E-1203/00, E-1204/00 en E-1205/00 voor het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid, lijkt het me aangewezen dat de Commissie gebruik maakt van deze mogelijkheid.

1. Zal de Commissie "bij de Raad voorstellen indienen" conform artikel 22 VEU om alsnog informatie in te winnen bij de Universiteit van München over de Duitse herkomst (Buck en Depyfag) van de door het Turkse leger gebruikte granaatkoppen bij een chemische aanval tegen de Koerdische PKK-beweging op 11 mei 1999? Zo neen, waarom weigert de Commissie een voorstel in te dienen conform artikel 22 VEU, gezien het belang van deze kwestie voor het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid?

2. Zal de Commissie "bij de Raad voorstellen indienen" conform artikel 22 VEU om alsnog informatie in te winnen bij het Duitse Ministerie van Defensie over de hulp van dit ministerie bij de bouw van een nieuw militair chemisch laboratorium in Turkije? Zo neen, waarom weigert de Commissie een voorstel in te dienen conform artikel 22 VEU, gezien het belang van deze kwestie voor het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?