AA
Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid (chemische wapens in Turkije)

In zijn gecombineerd antwoord op de schriftelijke vragen E-1203/00, E-1204/00 en E-1205/00(1) deelt de Raad mee dat "de specifieke punten waarvan het geachte parlementslid gewag maakt niet in de Raad of de Raadsinstanties aan de orde zijn gesteld". Gezien het belang van de specifieke punten (sic) in de schriftelijke vragen E-1203/00, E-1204/00 en E-1205/00 voor het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, lijkt het me aangewezen dat ze alsnog aan de orde (sic) worden gesteld in de Raad.

Daarna had ik graag een antwoord op de volgende vragen:

1. Zal de Raad alsnog informatie inwinnen bij de Universiteit van München over de Duitse herkomst (Buck en Depyfag) van de door het Turkse leger gebruikte granaatkoppen bij een chemische aanval tegen de Koerdische PKK-beweging op 11 mei 1999?

a) Zo neen, waarom weigert de Raad informatie in te winnen over de Duitse herkomst (Buck en Depyfag) van de door het Turkse leger gebruikte granaatkoppen bij een chemische aanval tegen de Koerdische PKK-beweging op 11 mei 1999, gezien het belang van deze kwestie voor het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid?

b) Zo ja, zal de Raad zijn onvrede over deze inbreuk op het CWC-verdrag kenbaar maken aan de Duitse en de Turkse regering?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?