AA
Exclusieve supermarkt voor EU-ambtenaren

Onlangs opende Commissaris Kinnock in de Brusselse Wetenschapsstraat een winkel die uitsluitend bestemd is voor Europese ambtenaren. Het gaat om een vestiging van Delhaize, dat na een openbare aanbesteding klaarblijkelijk als beste uit de bus kwam. Volgens krantenartikels is de winkel 'uitsluitend bestemd voor Europese ambtenaren', zijn de opschriften en aanwijzingen er tweetalig Frans-Engels en is de voertaal er Frans. Meer in het algemeen biedt de winkel naast de alledaagse supermarktartikelen een relatief groot assortiment luxeproducten aan.

Kan de minister mij meedelen hoe hij ervoor zal zorgen dat, conform de taalwetgeving - die van openbare orde is - en naar de geest van de wetgeving m.b.t. productinformatie - die bepaalt dat de opschriften op producten moeten zijn gesteld in de taal van de streek waar zij worden verkocht -, in deze supermarkt ook het Nederlands zal worden gebruikt?

Kan de minister mij meedelen of het wettelijk is dat een winkel, die een breed assortiment van alledaagse levensmiddelen aanbiedt, geïnteresseerde consumenten die niet beschikken over een EU-ambtenarenpas mag weigeren?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?