AA
Europese stadssanering en het geval van de wijk Bologna 2 in Calderara di Reno

In de gemeente Calderara di Reno (Bologna) in de regio Emilia-Romagna (Italië) bevindt zich een enorm groot woonblok dat als "Bologna 2" bekend staat en dat zowel structureel als sociaal gezien steeds meer en onstuitbaar in het slop raakt; dit woonblok en het omliggende gebied zijn in handen van criminele bendes die zich bezighouden met prostitutie, drugshandel, wapenhandel, enz.

De bewoners en winkeliers die zich inzetten voor de sanering van het gebied, riskeren voortdurend hun leven en het optreden van de politie en de magistratuur levert geen duurzaam resultaat op.

Calderara is een kleine gemeente met ongeveer 10 000 inwoners en heeft niet genoeg financiële middelen om het gebied in kwestie op eigen houtje te saneren.


Kan de Commissie mededelen:

- welke initiatieven zij op Europees niveau heeft genomen voor de sanering van vervallen stadswijken, in het bijzonder wijken van middelgrote en/of kleine gemeenten die eventueel onderling met elkaar verbonden zijn?

- of er op communautair niveau initiatieven bestaan voor de financiering van plannen voor stadssanering en tevens sociale integratie ten behoeve van de ernstig in verval geraakte wijken en stedelijke gebieden?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?