AA
Europees verslag over de kwaliteit van het schoolonderwijs

In antwoord op de vragen E-2357/00 en E-2358/00(1) geeft de Commissie toelichting bij de methodologie (in casu het niet-uitsplitsen van gegevens naar de Vlaamse gemeenschap en de Franse gemeenschap) die ze in het rapport European Rapport on Quality of School Education heeft gebruikt voor de Belgische federatie. Over de kernvraag (in casu een vertekend en derhalve onjuist beeld van de onderwijssituatie in de Belgische federatie) spreekt ze zich echter niet uit.

1. Erkent de Commissie dat haar methodologie een vertekend en derhalve onjuist beeld geeft van de onderwijssituatie in de Belgische federatie? Zo neen, hoe verdedigt de Commissie haar methodologische keuze vermits onderwijs in de Belgische federatie ondubbelzinnig tot de bevoegdheden behoort van de gemeenschappen?

2. Zal de Commissie - gezien de bevoegdheidsverdeling in de Belgische federatie - voortaan gebruik maken van een uitsplitsing naar Vlaamse en Franse gemeenschap? Zo neen, waarom weigert de Commissie rekening te houden met de bevoegdheidsverdeling in de Belgische federatie en haar onderwijsgegevens uit te splitsen?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?