AA
Doelstelling 2-gebied Hainaut

De toekenning van Doelstelling 2-steun aan de Waalse provincie Hainaut leidt tot de delocalisatie van ondernemingen die reeds jarenlang zijn gevestigd in de aangrenzende provincie West-Vlaanderen. De betrokken bedrijfsleiders erkennen dat de verhuizing van hun activiteiten naar Hainaut volledig afhankelijk is van het al dan niet verwerven van Doelstelling 2-subsidies. Indien de bedrijfsleiders geen Europese steun krijgen, blijven ze actief in West-Vlaanderen. Om in aanmerking te komen voor deze subsidies moeten ze een maatschappelijke zetel hebben in Hainaut.

1. Hoeveel en welke aanvragen werden sinds 1 januari 2000 ingediend voor Doelstelling 2-ondersteuning van nieuwe economische activiteiten in Hainaut?

2. Wanneer en waar werden de maatschappelijke zetels van deze ondernemingen geregistreerd?

3. a) Hoeveel van deze ondernemingen waren in het verleden actief in de provincie West-Vlaanderen?

b) Hoeveel van deze ondernemingen zijn actief in de provincie West-Vlaanderen?



4. Wordt de betrokken ondernemingen uitdrukkelijk gevraagd of hun delocalisatie van West-Vlaanderen naar Hainaut afhankelijk is van het al dan niet toekennen van Doelstelling 2-steun?

a) Zo ja, hoeveel "West-Vlaamse" bedrijfsleiders verkiezen zonder Doelstelling 2-steun activiteiten te ontplooien in Hainaut?

b) Zo neen, zal de Commissie de bedrijfsleiders alsnog vragen in hoeverre hun delocalisatie afhankelijk is van Doelstelling 2-steun?



5. Is de Commissie bereid maatregelen te nemen om de delocalisatie van West-Vlaamse ondernemingen naar Hainaut te voorkomen?

a) Zo ja welke?

b) Zo neen, waarom niet?


GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?