AA
Dierenwelzijn in Europa en in derde landen

Richtlijn 93/119/EG van de Raad van 22 december 1993 draait rond de bescherming van dieren bij het slachten of doden. Zij bevat zeer gedetailleerde voorwaarden voor het slachten van dieren.
In derde landen bestaan er andere regelgevingen voor deze materie. De Commissie werd geacht een rapport op te stellen met een vergelijkend onderzoek tussen de bewuste regelgeving in de Unie en in derde landen. Dat rapport was beloofd voor juni 1999.

1) Is dit rapport inmiddels gemaakt - en kan de Commissie mij de resultaten van dit onderzoek dus meedelen - of is het dossier nog steeds het onderwerp van een onderzoek?
2) Zo uit dit verslag blijkt dat de regelgeving in derde landen met betrekking tot de bescherming van dieren bij het slachten of doden aanzienlijk soepeler is dan de Europese regelgeving, kan de Commissie dan meedelen in welke mate de meer soepele regelgeving de concurrentiepositie van EU-producenten in het gedrang brengt?
3) Welke maatregelen zal de Commissie ondernemen om ervoor te zorgen dat vlees van dieren dat wordt ingevoerd vanuit derde landen aan dezelfde beschermende maatregelen wordt onderworpen dan deze die worden geslacht binnen de Unie en omgekeerd (wat wil zeggen dat de Commissie er op kan toezien dat dieren die worden uitgevoerd vanuit de Unie om in derde landen te worden geslacht aan dezelfde beschermende slachtregels worden onderworpen als deze in richtlijn 93/119/EG)?




GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?