AA
Crisissituatie in de sector van de appelteelt

De teelt van Jona Gold-appels verkeert momenteel in een crisissituatie. Limburgse fruittelers moeten hun producten noodgedwongen onder kostprijs verkopen. Het probleem beperkt zich niet tot telers in de Vlaamse provincie Limburg, maar manifesteert zich ook in andere regio's.

1. Is de Commissie op de hoogte van de crisis in de sector van de appelteelt, en meer specifiek de Jona Gold? Zo neen, zal de Commissie alsnog gedetailleerde informatie inwinnen over de appelcrisis?

2. Zal de Commissie maatregelen nemen om een oplossing te bieden voor de appelcrisis? Zo ja, welke en betreft het structurele of noodmaatregelen? Zo neen, waarom wenst de Commissie geen maatregelen te treffen?

3. Is de Commissie voorstander van een quotabeleid voor de appelproductie in de Europese Unie teneinde een structurele oplossing te bieden voor de crisis in de sector van de appelteelt? Zo ja, wanneer en op welke wijze zal de Commissie een dergelijke quotaregeling uitwerken? Zo neen, waarom ziet de Commissie af van een dergelijke quotaregeling om de appelcrisis structureel op te lossen en welke maatregelen schuift de Commissie als alternatief naar voren?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?