AA
Coördinatie van het Sensusproject

De coördinatie van het communautaire Sensusproject is in handen van een zekere Stephan Bodenkamp. Officieel werkt deze persoon voor het Amt für Auslandfragen in München. Een vonnis van een Münchense rechtbank (20 december 2000) leert dat Stephan Bodenkamp eigenlijk Christoph Kionowski heet en een agent is van de Duitse staatsveiligheid, de Bundesnachrichtendienst. Betrokkene zou intussen geschorst zijn.

1. Weet de Raad dat de coördinatie van het Sensusproject in handen is van Stephan Bodenkamp/Christoph Kionowski, een agent van de Bundesnachrichtendienst? Zo ja, steunt de Raad deze keuze voor de coördinatie van het Sensusproject?

2. Zal de Raad aan de Commissie vragen om de coördinatie van het Sensusproject uit handen te nemen van Stephan Bodenkamp/Christoph Kionowski vermits hij een agent is van de Bundesnachrichtendienst? Zo neen, waarom blijft de Raad achter de beslissing staan van de Commissie om de coördinatie van het Sensusproject toe te vertrouwen aan Stephan Bodenkamp/Christoph Kionowski?

3. Zal de Raad aan de Commissie vragen om de coördinatie van het Sensusproject uit handen te nemen van Stephan Bodenkamp/Christoph Kionowski gezien zijn veroordeling door een Münchense rechtbank voor vervalsing van een contract met een Duits technologiebedrijf in het kader van het Sensusproject? Zo neen, waarom blijft de Raad achter de beslissing van de Commissie staan om de coördinatie van het Sensusproject desondanks toe te vertrouwen aan Stephan Bodenkamp/Christoph Kionowski?

4. Zal de Raad aan de Commissie vragen om de coördinatie van het Sensusproject uit handen te nemen van Stephan Bodenkamp/Christoph Kionowski gezien zijn schorsing door de Bundesnachrichtendienst? Zo neen, waarom blijft de Raad achter de beslissing van de Commissie staan om de coördinatie van het Sensusproject desondanks toe te vertrouwen aan Stephan Bodenkamp/Christoph Kionowski?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?