AA
Betrokkenheid Vlaams Gewest bij het Europese Greenlight-programma

In februari 2000 gaf de Europese Commissie het startschot voor het Greenlight-programma. Het programma kadert in de Kyoto-doelstellingen en wil de negatieve impact van verlichting op het leefmilieu terugdringen. In de brochure van de Europese Commissie (http://www.eu-greenlight.org) staan 15 nationale agentschappen die er zich toe verbinden het initiatief actief te promoten.

Voor de Belgische federatie wordt enkel melding gemaakt van het Waals Gewest. De verantwoordelijke van het Greenlight-programma heeft - naar eigen zeggen - ook de andere deelstaten gecontacteerd. Zij zijn blijkbaar niet ingegaan op de vraag om promotor te worden van het Greenlight-programma.

1. Werd het Vlaams Gewest officieel gevraagd om promotor (agentschap) te worden van het Europese Greenlight-programma? Zo ja, wanneer, hoe en door wie?

2. Is het Vlaams Gewest ingegaan op het verzoek van de Europese Commissie om partner te worden van het Greenlight-programma? a) Zo ja, wanneer, hoe en door wie werd positief gereageerd op het aanbod van de Europese Commissie? b) Zo neen, waarom heeft het Vlaams Gewest geen belangstelling voor het Greenlight-programma van de Europese Commissie? Welke argumenten heeft het Vlaams Gewest naar voren geschoven om niet te participeren in het Europese Greenlight-programma?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?