Parlementaire tussenkomsten

AA
Onregelmatigheden bij de projecten SENSUS en EUROPOLIS

AVENTINUS en opvolger SENSUS worden sinds 1996 gesubsidieerd door de Commissie. Beide projecten trachten een informatie-uitwisselingsprogramma te ontwikkelen voor de Europese politie- en inlichtingendiensten. De coördinatie is in handen van Stephan Bodenkamp/Christoph Klonowski van de Bundesnachrichtendienst.

Op 25 mei 1999 werd het oorspronkelijke besluit E/1791/97 van 3 september 1997 gewijzigd "zodanig dat Europol zich bij het project kon aansluiten" (E/696/99). In november 1999 vervoegt Europol effectief de rangen van de Sensuspartners Gesellschaft für multilingual Systeme mbH en de Italiaanse firma Datamat.

Ondanks de veroordeling van coördinator Stephan Bodenkamp/Christoph Klonowski wegens schriftvervalsing én de onduidelijke SENSUS — Bundesnachrichtendienst — L&H - Sail Labs-constructie heeft Europol begin 2001 een nieuw contract uitgeschreven ter waarde van 20 miljoen euro.

Zal de Raad een externe audit laten uitvoeren van de projecten AVENTINUS, SENSUS en EUROPOLIS teneinde de onregelmatigheden weg te werken en te komen tot een transparant project? Zo neen, waarom weigert de Raad een dergelijke audit?

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?