Parlementaire tussenkomsten

AA
Berlusconi

Voorzitter, verder over de zaak Berlusconi. Eerst een goed punt. Ik moet u meedelen, en ook aan de heer Caudron, dat de documentatie die u ons beloofd hebt wel degelijk verstuurd is door de diensten. We hebben die gisteren, weliswaar na negen uur, gekregen per e-mail in alle talen, dus ik denk dat een aantal collega's hun e-mail vandaag nog niet geopend hebben.

Maar nu een tweede zaak, mevrouw de Voorzitter. Ik heb hier voor mij een telegram dat u aan de heer Berlusconi hebt gestuurd, de president van Forza Italia. U feliciteert de heer Berlusconi, weliswaar op persoonlijke titel, maar ik moet zeggen dat ik verwonderd ben over de toch wel zeer hartelijke wijze waarop u hem toewenst dat Italië met zijn verkiezingsprogramma een nieuw elan zal nemen. Ik moet u eraan herinneren, mevrouw de Voorzitter, en beklemtonen dat Berlusconi's verkiezingsoverwinning hem niet boven verdenking plaatst voor de aantijgingen inzake corruptie en machtsmisbruik. Ik wil hier heel duidelijk stellen dat over de herkomst van zijn fortuin de grootste onduidelijkheid bestaat. Bovendien vormt de monopolistische greep op de media een gevaar voor de Italiaanse democratie, mevrouw de Voorzitter. U weet dat Berlusconi een groot deel van de Italiaanse pers controleert. Ik vind dit niet aanvaardbaar. Ik zou eigenlijk willen hopen dat de Commissie snel een onderzoek gelast naar deze inbreuk op het Europees mededingingsrecht.

Mevrouw de Voorzitter, ik had gehoopt dat u, ondanks de lieve woorden die u aan Berlusconi toestuurt, toch het voortouw zou nemen in deze actie om duidelijk te maken dat wat nu gebeurt in Italië toch niet zo kosjer is.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?