AA
(18/11/04) Europese Rekenkamer publiceert jaarverslag over de uitvoering van de EU-begroting van 2003

De Rekenkamer is van oordeel dat de geconsolideerde jaarrekening over 2003 van de Europese Gemeenschappen een getrouw beeld geeft van de ontvangsten en uitgaven van de Gemeenschappen gedurende het jaar en van de financiële situatie aan het eind van het jaar, behoudens één opmerking over de registratie van de verrichtingen met betrekking tot de post diverse debiteuren.

De Rekenkamer stelt vast dat de modernisering van het boekhoudsysteem, die voor het begrotingsjaar 2005 zijn beslag zou moeten krijgen, nog aanzienlijke inspanningen vergt voordat het systeem volledig ten uitvoer kan worden gelegd.

Evenals in voorgaande jaren is de Rekenkamer van oordeel dat de verrichtingen die aan de geconsolideerde jaarrekening ten grondslag liggen over het geheel genomen wettig en regelmatig zijn wat betreft de ontvangsten, betalingsverplichtingen en administratieve uitgaven.

De Rekenkamer erkent dat de Commissie vooruitgang heeft geboekt wat betreft de hervorming van haar interne-controlesysteem en dat die hervorming een positieve invloed heeft gehad op de wettigheid en regelmatigheid van het interne kostenbeheer van de Commissie.

Op het gebied van gedeeld of gedecentraliseerd beheer en van indirect gecentraliseerd beheer, waar de verrichtingen fouten van materieel belang bevatten, moet echter een grotere inspanning worden geleverd om te komen tot een doeltreffende toepassing van de toezichtsystemen en -controles, zodat de bijkomende risico's beter beheersbaar zijn.

Klik hier voor meer informatie over dit thema

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?