AA
(05/05/06) 'punt EU' op dag van Europa (9 mei)

De websites van de Europese instellingen worden op 9 mei 2006, de Dag van Europa, operationeel onder het .eu-topniveaudomein. Dat wil zeggen dat de instellingen dit domein nu kunnen gebruiken om hun eigen webidentiteit uit te dragen, zoals EU-burgers dat al sinds 7 april 2006 kunnen. De instellingen schakelen op 9 mei 2006 over op internetadressen die eindigen op “.eu”.

Margot Wallström, vice-voorzitter van de Europese Commissie, verantwoordelijk voor Institutionele betrekkingen en communicatiestrategie: “De nieuwe webidentiteit van de instellingen is symbolisch. De EU moet zich minder richten op ‘.instellingen’ en meer op ‘.Europeanen’. Het .eu-domein maakt de EU op internet, ook voor haar burgers, beter zichtbaar.”

EUROPA.eu wordt het internet-‘huismerk’ van, en de toegangspoort tot alle EU-instellingen en -agentschappen. Alle EU-instellingen en –agentschappen worden ondergebracht onder EUROPA, en hun adressen worden onderdeel van de ‘europa.eu’-familie.

De huidige .eu.int-adressen blijven gedurende een overgangsperiode van ten minste een jaar toegankelijk.

Het nieuwe .eu-internetdomein, dat is gelanceerd onder de verantwoordelijkheid van Viviane Reding, EU-commissaris voor Informatiemaatschappij en media, is op 7 April 2006 voor iedereen beschikbaar gekomen en is enorm populair gebleken: tot nu toe zijn er al meer dan een miljoen registraties. De implementatie van de veranderingen in de infrastructuur was in handen van het directoraat-generaal Informatica onder de verantwoordelijkheid van vice-voorzitter Kallas.

Meer informatie over .eu

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?