Youtube video's

  • Home
  • Youtube video's
TV kanaal
Voor meer duurzame producten (NL ondertitels beschikbaar bij settings)

A l'occasion du vote au Parlement européen du rapport de Pascal Durand sur l'obsolescence prématurée des produits et logiciels, nous revenons sur les enjeux liés à ce sujet.

Bekijk video

"Surrender or Die: Besieged Areas in Syria" at the European Parliament

From May 8 to May 12 2017, ASML/Syria was at the European Parliament in Brussels to shed light on the unacceptable living conditions for more than 900,000 Syrian civilians trapped in besieged areas.

Bekijk video

GGO Populieren - een valse oplossing in de strijd tegen klimaatverandering

Vind je deze GGO-populieren van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie ook onzin? Vraag een kapmachtiging aan via www.fieldliberation.org

Bekijk video

Putting the endangered Cerrado on the agenda of the European Parliament

More info on this campaign at www.wervel.be/cerrado Please support our work via www.wervel.be/steun

Bekijk video

Tax Shopping: exploring Zara's tax avoidance business

Zara has been found tax shopping! Today, we publish a new report estimating that Inditex, the company owning Zara and other fashion brands, has avoided at least €585 million in taxes from 2011 to 2014. Usual suspects which allowed this are: the Netherlands, Ireland and Switzerland. If like us, you believe this can no longer continue and we need serious tax reforms, help spread the news and report more: www.greens-efa.eu/tax-shopping-16316.html

Bekijk video

Geheime wetenschap is geen wetenschap

Op Right to Know-day voerde de Groene fractie van het Europees Parlement actie tegen de schijntransparantie van Monsanto en Co nu ze geheime glyfosaat-studies tijdelijk beschikbaar stellen in een reading room. Wetenschap die niet kan gecontroleerd worden, is geen echte wetenschap.

Bekijk video

EUleaks

Vanaf vandaag bieden de Groenen in het Europees Parlement een platform aan waar klokkenluiders veilig en volledig anoniem informatie kunnen achterlaten om misstanden met Europese besluitvorming of wetgeving aan de kaak te stellen. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout hoopt dat dankzij EULeaks informatie boven tafel komt die het algemeen belang dient. In de strijd tegen belastingontwijking, corruptie, sjoemelsoftware in auto's of oneerlijke en democratisch problematische handelsakkoorden als TTIP en CETA stuiten we maar al te vaak op een gebrek aan transparantie. Met EU-leaks kunnen klokkenluiders op een veilige manier bijdragen aan meer transparantie en betere Europese besluitvorming in het algemeen belang. EU-leaks maakt gebruikt van de Torbrowser, een beveiligd netwerk waardoor de bron van de informatie niet kan worden achterhaald. EULeaks bekijkt de documenten en besluit vervolgens hoe deze het best gebruikt kunnen worden voor het algemeen belang. Bijvoorbeeld door relevante documenten door te spelen naar onderzoeksjournalisten of wetshandhavers, aan te kaarten in het Europees Parlement, of direct te publiceren. De Europese Groenen dienden ook een wetsvoorstel in die de bescherming van klokkenluiders moet garanderen. De informatie die bijvoorbeeld Luxleaks-klokkenluider Antoine Deltoure openbaar heeft gemaakt is van onschatbare waarde voor de strijd tegen belastingontwijking. Helaas werd hij daarvoor veroordeeld in plaats van beloond. Als de Europese Commissie het vertrouwen in de EU wil herwinnen, dan moet het de bescherming van klokkenluiders snel regelen.

Bekijk video

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Sympathisant, ijveraar, pertinente vraag of melding...?