kalender

AA
Naar een verstandig Europees migratiebeleid

De internationalisering en vooral de Europese eenwording brachten voor België en haar gemeenschappen en gewesten, maar ook voor het provinciale bestuursniveau heel wat nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee. Sinds 1989 intensifieert de Provincie West-Vlaanderen beleidsmatig en doelbewust haar Europese relaties. Zo bouwde ze de voorbije jaren een ruime ervaring op in het inzetten van Europese subsidies op haar gebied. De Provincie vervult hierin een belangrijke brugfunctie: ze informeert, sensibiliseert, begeleidt en activeert diverse partners en vormt hierin een onmisbare schakel tussen Europa, Vlaanderen, de lokale overheid en de burger. De projecten die gerealiseerd worden, zijn het levende bewijs dat Europese middelen het verschil maken in een regio. Daarnaast speelt de Provincie West-Vlaanderen ook een niet onbelangrijke rol binnen het Europese informatiebeleid. Sinds de oprichting in 1997 van het Infopunt Europa, dat nu de naam Europe Direct draagt, informeert en sensibiliseert de Provincie in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Europese Commissie het grote publiek, specifieke doelgroepen, het bedrijfsleven en de verschillende onderwijsniveaus over de Europese Unie en haar troeven.

 

In het kader van haar informatieopdracht organiseert Europe Direct op geregelde tijdstippen Europese acties voor studenten en het ruime publiek in West-Vlaanderen. Op donderdag 9 november 2017wenst Europe Direct in samenwerking met het Wereldhuis van de Provincie West-Vlaanderen het debat ‘Naar een verstandig Europees migratiebeleid’ te organiseren voor de Noord–Zuidbewegingen en het ruime publiek in West-Vlaanderen. Locatie: VIVES, Campus Roeselare, Wilgenstraat 32 te Roeselare.

 

Het programmavoorstel:

 

18:30  Onthaal deelnemers

19:00  Verwelkoming en situatieschets ‘Impact van de vluchtelingencrisis in West-Vlaanderen’ door de heer Jean de Bethune, gedeputeerde

19:15  Basisrechten voor vluchtelingen en migranten … een getuigenis

19:30  Introductie tot het Europees migratiebeleid (spreker – onder voorbehoud: Christof Van Mol, UA)

19:50 Panelgesprek ‘Naar een verstandig Europees migratiebeleid’ (sprekers – allen onder voorbehoud: Sander Loones, EP - Bart Staes, EP - Didier Vanderslycke, Orbit vzw – Bogdan Vanden Berghe,11.11.11)

20:30  Vragenronde

20:45  Slot

 

Moderator: onder voorbehoud – Inge Vrancken, VRT

Schrijf je hier in.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?